Er din bil vinterklar?

Få vores bedste råd – eller book en tid, og lad os gøre arbejdet

Drømmer du om lange køreture i det hvide vinterlandskab? Så er det en god ide, at forberede bilen og booke tid til et vintertjek allerede nu

Om vintertjek »

Vores værkfører har 7 gode råd til din bil – ting du selv kan tjekke og gøre noget ved. Og så får du en stribe gode råd til køreturen. Tænker du allerede nu, at en anden gerne må gøre din bil vinterklar, så tjek vores tilbud om et vintertjek.

7 gode råd fra værkføreren
Det skal du kontrollere, inden du kører om vinteren

1. Din bil skal være i topform
Kontroller alle dæk, også reservedækket, hvis bilen har et. De må ikke være beskadiget, og dæktrykket skal være på det anbefalede niveau for vinter. Du finder det anbefalede niveau for dine dæk i din bils instruktionsbog. Der bør være mindst 3 mm slidbane på alle dæk. Overvej også passende vinterdæk, der er designet til at give et langt bedre vejgreb. Vi anbefaler, at du kører med vinterdæk, når temperaturen falder til under 7ºC. 

Har du ikke tid til at gå din bil efter i sømmene? Lad os gøre det for dig. Book tid til vintertjek på dit lokale Toyota-værksted nu » Book vintertjek

2. Sørg for, at bilens motor ikke fryser
Kontroller motorens kølesystem for at undgå frysning eller overophedning. Vent til motoren er kold, og hvis du er i tvivl om kølevæskebeholderens placering, er det beskrevet i instruktionsbogen. Der er forskel på frostvæskers kemiske sammensætning, så tjek også i instruktionsbogen hvilken type, din bil bruger.

Beholderen skal være fyldt op med kølevæske til mærket. Det sidste du skal kontrollere er, at der ikke er utætheder. Kig og mærk efter væske ved slanger og køleren i fronten af bilen.

3. Hold øje med bilens motorolie
Kontroller olieniveauet regelmæssigt. Som med kølevæsken bør du tjekke, om det er tid til eller næsten tid til olieskift, før du tager afsted på en længere køretur. Er du i tvivl om, hvilken olie der passer til din bil, så kontakt dit autoriserede Toyota-værksted.

Vent med at tjekke olieniveauet, til bilen har stået stille mindst 30 minutter. Kig efter symbolet med en oliekande. Når du skruer låget af, sidder der en målepind, du skal bruge. Olieniveauet bør ligge pænt mellem minimum og maksimum.

4. Bilens batteri skal kunne stå distancen
Kontroller at batteri polerne ikke er blevet irrede, og overfladen på batteriet ikke er snavset. Hvis batteriet er placeret i kabinen eller i bagagerummet, er det ikke relevant.

Er dit batteri over 5 år gammelt, bør du få det tjekket hos dit autoriserede Toyota-værksted.5. Hav godt lys i den mørke tid
Kontroller bilens lys og lygter, før du kører. Bilens lys er afgørende for, om du kan se ordentligt, og om du bliver set af andre. Gå rundt om bilen og sørg for, at alle lygter fungerer og er fri for snavs og smuds, som ofte opstår om vinteren.

Følg bilens instruktionsbog, hvis du har brug for at skifte en pære. Her står også hvilken pære, du skal købe.

6. Klart udsyn er ekstra vigtigt i mørket
Kontroller at viskerbladene fjerner vandet fra ruden uden at efterlade striber. Kig eventuelt gummiet efter for revner. Og tjek at sprinklervæskebeholderen er fyldt op med en væske, der kan tåle lave temperaturer – gerne ned til -15 grader. Brug igen din instruktionsbog, hvis du er i tvivl om hvilken beholder, der er til sprinklervæske.

Du kan med fordel pudse forruden manuelt for at optimere dit udsyn. Når det er meget vådt, vil der altid sprøjte beskidt vand op på din forrude fra de andre biler. Det kaldes ”trafikfilm”, og det fjerner du nemmest med vand og sæbe. Et ekstra tip: efter vand og sæbe, kan du arbejde ruden godt igennem med et halvt æble eller lidt eddike. Husk også viskerne. Og skyl godt efter med vand.

7. Salt på vejene ødelægger din bil
Salt og fugt er en farlig kombination i forhold til rust. Derfor er den en god ide jævnligt at få skyllet salt af undervognen – du skal altså ikke udskyde bilvask om vinteren. En bilvask med undervognsskyl hver eller hver anden uge mens der er salt på vejene, er en god investering i din bil.

Toyota RAV4 2019
Vintertjek
Det får du med et vintertjek:
 • Kobling
 • Bremser og afprøvning på bremsestand
 • Slanger og forbindelser i kølersystem og varmeanlæg
 • Drivremme
 • Støddæmpere
 • Styretøjsforbindelser
 • Køleribber og kølesystemet trykprøves

Book vintertjek »


 • Kølervæskeniveau og frostsikring
 • Udstødning og ophæng
 • Motoroliestand
 • Bremsevæskeniveau
 • Batteritest
 • Dæk og dæktryk
 • Lygter, horn og visker/vasker
Det skal du holde øje med under køreturen

Hold din opmærksomhed på vejene, når du kører langt
Lange køreture kan være trættende i udfordrende vinterforhold. Tag altid en 15 minutters pause hver anden time på en lang køretur. Stop for at spise snacks, strække dine ben og drik altid rigeligt med vand for at undgå dehydrering. Få gang i underholdningen med dine udvalgte spillelister eller lyt med på dine yndlings radioprogrammer eller podcasts.

Husk, i tilfælde af en nødsituation
Vær altid forberedt på en nødsituation. Om vinteren bør du have ekstra varmt tøj, tæpper, vandtæt og robust fodtøj i din bil, så du er klar, hvis uheldet skulle være ude. Derudover bør du have en arbejdslampe på batteri, ekstra batterier, oplader til mobilen, skovl, vand og snacks med i bilen, hvis du strander et sted i længere tid.

Husk din sikre kørestil i sne og is
Kør langsomt og forsøg altid at være blid, når du bremser op, accelererer og styrer - så du ikke risikerer at miste kontrollen. Hold ekstra god afstand i sne og is, da bremselængden kan stige med op til 10 gange i forhold til i tørt vejr.

Pak din bil rigtigt
Skal du køre med læs på om vinterne, skal du sørge for, at tunge genstande opbevares i bagagerummet bag bagsædet. Har du brug for mere plads, brug lastholdere og bagage-/skiboks til din ekstra opbevaring. Har du en trailer, kan dit lokale Toyota-værksted hjælpe med at montere et originalt Toyota anhængertræk på din bil. Medbringer du kæledyr på køreturen, bør du sørge for at dit hundebur er af god kvalitet og korrekt installeret bag sæderne.

/
Skift til vinterhjul og send sommerhjulene på hotel

Vinterdæk har et bedre vejgreb i vådt og koldt føre. De skal monteres, inden kulden sætter ind, og temperaturen kommer under 7 grader. Vinterdæk er ikke bare vinterdæk, de skal passe til din bil og dit kørselsbehov. Lad derfor os rådgive dig omkring valg af vinterdæk. Læs mere i vores ”Gode råd om vinterdæk”, inden du skifter.

I god tid! Har du ikke allerede vinterdæk, skal du ikke vente med at købe dem, til den første sne falder. Så kan du nemlig risikere, at de bedste vinterdæk er udsolgt. Og husk, skal du køre i udlandet her til vinter, så er der krav om vinterdæk i flere lande.

Dækhotel? Vi kan gøre det nemt for dig at opbevare dine sommerhjul på vores dækhotel. Så slipper du for at finde plads til dem derhjemme, og du er sikker på, at de bliver opbevaret i den rette temperatur og er klar til montering, når vinterne er forbi.


Om vinterhjul og -dæk» Find Toyota-værksted »

Opbevaring af vinterdæk

Ønsker du selv at opbevare dine hjul, skal du være opmærksom på at opbevare dem korrekt, så dækkene ikke aldres for hurtigt. Hjul skal opbevares tørt og køligt, så en fugtig carport eller garage er ikke et godt sted.

Hos Toyota tilbyder vi et sæt praktiske hjulposer med bærehåndtag til opbevaring. Hjulposerne hjælper med at holde hjulene rene, og hjælper dig med at huske, hvor på bilen det enkelte hjul skal sidde, når de skal på igen.

Du kan få fire Toyota-hjulposer til 305,00 kr.

udstyr

Toyota vintertilbehør er designet og testet af Toyota - specielt til din Toyota. Du får med andre ord høj kvalitet og skræddersyet design samt trygheden ved 3 års garanti. Så kan du roligt tage afsted på vinterferie.

Lastholdersæt og bokse er specielt designet og testet til din Toyota

Lastholdersæt: Med et Toyota lastholdersæt er du helt klar til at bruge tagboks, skiholder og cykelholder.

Bagage- og skibokse er designet med det formål, at give dig mest mulig bagagekapacitet fx til dit vintersportsudstyr.
   - Høj kvalitet og sikkerhed! Stærke, letvægtsaluminium samt UV-resistente ABS-plastikmaterialer sikrer en høj kvalitet.
   - Centralt låsesystem og indvendige stropper giver ekstra sikkerhed.

Værd at huske på! Der er 3 års produktgaranti.


Find værksted »

Du kan få monteret konstant baglys (kørelys)

Nogle nye bilmodeller har kun kørelys foran. Det betyder, at der ikke er lys i baglygterne, hvis du ikke manuelt tænder dem. Har du en bil uden automatisk kørelys i baglygterne, skal du være opmærksom på at tænde baglyset manuelt ved lav sigtbarhed ved fx tåge, regn, slud eller sne.

Kunne du tænke dig at få automatisk kørelys i baglygterne, kan dit Toyota-værksted eftermontere en lille boks, der sikrer dette.

Find værksted »

Toyota lastholdersæt
Tagbøjler fra 2.144 kr.
Ski- og snowboardholder
Ski- og snowboardholder fra 795 kr.
Skiboks
Skiboks fra 3.599 kr.

Bagagerumsbakke, gummimåtter og stænklapper som støbt til din Toyota

Bagagerumsbakke: Beskytter bagagerummets originale beklædning mod snavs og ridser.

Gummimåtter: er nemme at rengøre i vintersæsonen, når der er sne, sjap og regn udenfor.

Nemme at rengøre: Alle originale Toyota-produkter er lavet i materialer, der er nemme at montere, fjerne og rengøre.

Værd at bemærke: Der er 3 års produktgaranti.


Find værksted »

Beskyt bilens bund mod sne, sjap og beskidt fodtøj

I den kolde og våde tid beskytter Toyotas modeltilpassede gummimåtter effektivt din bil mod pløre og snavs, og så er de nemme at rengøre. På samme måde beskytter en bagagerumsbakke, når du skal have våde ting ind i bagagerummet. Begge dele er en lille investering med stor beskyttende effekt.

Priseksempler:
Komplet sæt gummimåtter til AYGO = 510,00 kr.
Bagagerumsbakke til AYGO = 464,00 kr.

Praktisk sikkerhedskit til bilen for kun 202,00 kr.
Det er lovpligtigt at have en advarselstrekant i bilen, men i flere lande er det nu også et lovkrav at medbringe refleksvest og førstehjælpsudstyr. Hos Toyota kan vi hjælpe dig med det hele. Få et praktisk sikkerhedskit til kun 195 kr. med både advarselstrekant, sikkerhedsvest og førstehjælpssæt.

Få mere lys på vejen
Vidste du, at du kan opgradere dit vinterlys ved at bruge bedre forlygtepærer? Toyotas Optiwhite forlygtepærer giver op til 50 % mere lys på de mørke vinterveje. Hør mere hos dit lokale Toyota-værksted.


Find værksted »

Toyotas Vintertjek
Bagagerumsbakke fra 475 kr.
/
Gummimåtter fra 522 kr.
Toyota stænklapper
Stænklapper fra 770 kr. pr. sæt
Toyotas Vintertjek
Sikkerhedskit 202 kr.

Mere om Toyota Service

Toyota Garanti Garanti Takket være en kombination af høj produktkvalitet og professionel service kan Toyota tilbyde en af markedets bedste garantier. Hvorfor vælge Toyota Service? Hvorfor vælge Toyota Service? Øko-kørsel Øko-kørsel Kør sikkert og langt på literen: Vi kan alle gøre en forskel for miljøet, klimaet og pengepungen ved blot at ændre vores kørestil. Toyota Service Toyota Service Ingen kender din Toyota bedre end os. Book din Toyotas næste serviceeftersyn eller finde dit nærmeste værksted. Vi tilbyder flere forskellige niveauer af service til din Toyota.
Book service nu!
Inden vinteren for alvor kommer >>>