1. Om Toyota
 2. Toyota i Europe
 3. Vores rejse i Europa
 4. 1980'erne

1980'erne

Europæiske design til kunder over hele verden
1980'erne bragte yderligere konsolidering af vores europæiske aktiviteter og udvikling af spændende nye projekter, der hjalp os med at etablere en stærkere tilstedeværelse i Europa.
 • Opbygning af fundamentet

  I 1980'erne tog vi de første vigtige skridt mod grundlaget for de omfattende produktions-, forsknings- og designfaciliteter, vi har i regionen i dag. I 1987 åbnede vi Toyota Technical Centre of Europe i Belgien. To år senere etablerede vi vores første marketingkontor. Vores europæiske aktiviteter nød en højere grad af autonomi til at producere nye køretøjer, der ikke kun imødekommer europæisk smag, men er toneangivende for mange af de små og kompakte modeller, vi fremstiller over hele verden.

 • Første europæiske designcenter

  I erkendelse af Europas betydning åbnede vi vores første designcenter her i 1989. Kaldet Toyota Europe Office of Creation (Toyota EPOC), skulle det blive den kreative vugge for nye modeller, der ville manifestere os på det europæiske marked. Centret blev oprindeligt etableret nær Bruxelles og udviklede sig til Toyota Europe Design and Development-studiet, kendt som ED2. Siden 2000 har ED2 ligget i nærheden af Nice i Sydfrankrig.

 • Design til Europa

  ED2 spillede en nøglerolle i at hjælpe os med at realisere vores ambition om at bygge en ny bil som erstatning for den aldrende Starlet. Det skulle afspejle kundernes voksende miljøbevidsthed ved at tilbyde forbedret brændstofforbrug og lavere CO2-emissioner. Denne efterspørgsel var tydelig både i Japan og i Europa, hvor superminier tegnede sig for omkring en tredjedel af alt salg af nye biler. ED2's mål var at producere en bil, der var kompakt i størrelsen, men alligevel havde et rummeligt og komfortabelt interiør, designet til at appellere til europæisk smag.

 • Yaris bliver årets bil

  ED2 og deres kreative kolleger i Japan producerede prototyper af en ny bil, kaldet Yaris. Disse blev testet på designklinikker i Tyskland, Italien og Storbritannien for at måle potentielle kunders reaktioner. Yaris fik sin verdensdebut på Paris Motor Show i 1998; et historisk øjeblik for ED2, da dette var den første model, der blev valgt til masseproduktion. Det hårde arbejde, der blev investeret i at skabe Yaris, blev belønnet med både europæiske og japanske "Car of the Year" titler. Gad vide, hvor navnet kommer fra? Det er Charis, den græske gud for skønhed og elegance.

80'erne i Europa

Toyota i Europa gennem årtierne