1. Hybrid & el
 2. Brint

Toyota Brintbil

Toyotas elektriske køretøjer med hydrogen brændselsceller udleder kun vand
Vores banebrydende elektriske køretøjer med hydrogen brændselsceller er nemme at tanke op, har en rækkevidde på mere end 500 km og udleder kun vand. Og så har de potentiale til at revolutionere den måde, vi kører på. Efter at have været førende i verden med verdens første seriefremstillede brintdrevne bil i 2014, tager vi den nul-emissions brændselscelleteknologi til nye højder med en ny generation: Mirai, en vision om ren mobilitet, der er på farten i dag.

DET NÆSTE SKRIDT I NUL-EMISSIONSKØRSEL

I stedet for at blive drevet af elektricitet lagret i et batteri producerer elektriske køretøjer med hydrogen brændselsceller deres elektricitet ved hjælp af en kemisk reaktion mellem brint og ilt i en brændselscelle.

Optankning sker via en brinttankstation og tager mindre end fem minutter.

Når du er på farten, kan du emissionsfrit køre lige så sikre, bekvemme og behagelige som i et konventionelt køretøj.
 
Læs om brintbilen Mirai »

REN, SIKKER ENERGI

Hydrogen er rent, sikkert og overalt omkring os. Det er så almindeligt, at det udgør 70% af stof i universet. Dette gør det muligt at købe brint lokalt, og hvis det fremstilles med vedvarende energi, kan det være helt kulstoffrit. Der er et fælles europæisk initiativ til oprettelse af et brintpåfyldningsnetværk i gang, hvor ca. 200 stationer allerede er åbne og flere planlægges hvert år.

BRINTSAMFUNDET

Elektriske køretøjer med hydrogen brændelsceller, såsom Mirai, er blot starten på udnyttelsen af brintenergien. Som et realistisk alternativ til fossile brændstoffer har brint ikke kun potentialet til at reducere de globale udledninger inden for offentlig og kommerciel transport, det formår også at føre os i retning af et samfund, der er helt hydrogenbaseret. Lige fra gaffeltrucks og tunge lastbiler til Energy Observer-skibe og busser fra CaetanoBus - Toyotas brændselscelleteknologi gør allerede en forskel både på land og til søs. Og fra næste år vil det drive et helt samfund. Toyotas Woven City, en prototype-by ved foden af Mount Fuji, vil tilbyde et fuldt tilsluttet økosystem drevet udelukkende af brintbrændselsceller.

SPØRGSMÅL OG SVAR

 • ER BRINTBILER SIKRE?

  Ja, de er meget sikre. Brint er meget sikrere at håndtere end benzin eller diesel. Plus, det er det mest almindelige element i universet.

  I årenes løb er hundredvis af Mirai'er blevet grundigt og sikkert testet under alle forhold og temperaturer, og de har alle bestået med bravour!

  Toyota har endda testet at skyde med patroner på brinttanke på tæt hold uden at det påvirkede sikkerheden.

 • HVAD ER FORSKELLEN MELLEM BRINT OG ELEKTRISKE BILER?

  Den eneste forskel er, at du med elbiler får strømmen fra et batteri, der skal oplades, når det løber tør.

  Og med brintbiler tanker du kun brint, og så laver bilen selv elektriciteten.

  Det betyder, at du får en virkelig høj ydeevne, hvor den eneste emission er et par dråber vand, som er så rent, at du faktisk kan drikke det.