1. Hybrid & el
  2. Elektriske biler fra Toyota
  3. Toyotas rækkeviddeberegner

Toyotas rækkeviddeberegner

Beregn den estimerede rækkevidde i din elbil herunder. 

Ofte stillede spørgsmål om rækkevidde

Her er din guide til en god rækkevidde. Rækkevidden er et vigtigt aspekt for en elbils effektivitet.

Ved at vælge Eco-køreindstillingen mindskes forbruget og rækkevidden maksimeres. Det samme er tilfældet, hvis du aktiverer Auto Eco Mode for varmeanlægget.

Du bør også overveje at slukke for din bils airconditionanlæg, når der ikke er brug for det. Vær desuden opmærksom på, at det er mere energieffektivt at holde varmen ved at tænde for sædevarmen og ratvarmen end ved at tænde for varmeanlægget.

Sørg for, at dit dæktryk er korrekt. Et lavt dæktryk vil reducere rækkevidden. Vinterdæk på tør vej medfører et højere energiforbrug, end hvis du kører på sommerdæk. Dit energiforbrug vil være højere, hvis du har unødig last med i bilen. Så husk at tage ting, du ikke har brug for, ud af bilen.

Og sidst men ikke mindst: husk at køre pænt. Når du kører med en jævn og moderat hastighed, hvor det er muligt, og undgår unødige accelerationer og opbremsninger, vil du kunne køre længere på en opladning. Når du skal sætte hastigheden op, bør du gøre det roligt for at opnå et lavere energiforbrug.

Vores elbiler er bygget i den samme høje kvalitet og med de samme standarder for holdbarhed og driftssikkerhed som enhver anden Toyota, og bilernes batterier er bygget til at have en lang levetid. De er alle omfattet af vores udvidede batterigaranti, der garanterer dig en batterikapacitet på mindst 70 % i bilens første 10 år eller 1.000.000 km*, så du har total tryghed.

*Garanti i Europa. Se den lokale garanti for nærmere detaljer.

WLTP-rækkevidden er en anslået værdi, der er baseret på WLTP-forbrugsmålingsstandarden (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure). Det er en global standard, som Toyota følger til punkt og prikke.

Den reelle rækkevidde vil altid afvige fra WLTP-værdien, fordi væsentlige parametre som fx hastighed, underlagets beskaffenhed, kørestilen, indstilling af klimaanlægget og omgivelsestemperaturen vil afvige fra de tilsvarende parametre, der blev anvendt i forbindelse med WLTP-testcyklussen. Se desuden Toyotas brochure for modellen, som viser en estimeret WLTP-rækkevidde (alt efter modelvariant og tekniske egenskaber).

Visse forhold, som beskrevet herover, kan forårsage en kortere rækkevidde, fx temperatur, dækstørrelse, køreindstilling og indstilling af klimaanlægget.