1. Toyotas drivlinjer
 2. Toyotas rækkeviddeberegner

Sådan kan du forbedre din rækkevidde

 • Hav en jævn kørestil

  Ved kørsel på el optimerer du din rækkevidde ved at lette foden fra speederen. Hvis du har en tung højrefod, vil din bil bruge batteriet hurtigere. Selv om elbiler har det fulde drejningsmoment til rådighed med det samme, vil det forbedre din bils rækkevidde, hvis du letter foden lidt fra speederen. Din rækkevidde reduceres lidt i vådt og blæsende vejr.

 • Optimer din bil til længere rækkevidde

  Prøv om muligt at holde bilens hastighed under 100 km/t. for at få så god en elektrisk rækkevidde som muligt. En undersøgelse viser, at man bruger 14% mindre energi, hvis man reducerer hastigheden med 10 km/h. Brug Eco-mode, og få mere blide accelerationer.

 • Moderer varmeforbruget

  Når du bruger varmeanlægget i din elbil, især på højt niveau, kan det dræne dit batteri for energi. Skru ned for klimareguleringen om vinteren, og brug sædevarmen og ratvarmen for at opretholde en komfortabel temperatur uden at dræne batteriet for strøm. Opvarmning af din bil på forhånd gør, at varmeanlægget bruger mindre energi, når du kører.

Ofte stillede spørgsmål om rækkevidde

 1. Alle

WLTP-rækkevidden er en anslået værdi, der er baseret på WLTP-forbrugsmålingsstandarden (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure). Det er en global standard, som Toyota følger til punkt og prikke.

 

Den reelle rækkevidde vil altid afvige fra WLTP-værdien, fordi væsentlige parametre som fx hastighed, underlagets beskaffenhed, kørestilen, indstilling af klimaanlægget og omgivelsestemperaturen vil afvige fra de tilsvarende parametre, der blev anvendt i forbindelse med WLTP-testcyklussen. Se desuden Toyotas brochure for modellen, som viser en estimeret WLTP-rækkevidde (alt efter modelvariant og tekniske egenskaber).

 

Visse forhold, som beskrevet herover, kan forårsage en kortere rækkevidde, fx temperatur, dækstørrelse, køreindstilling og indstilling af klimaanlægget.

Ved at vælge Eco-køreindstillingen mindskes forbruget og rækkevidden maksimeres. Det samme er tilfældet, hvis du aktiverer Auto Eco Mode for varmeanlægget.

 

Du bør også overveje at slukke for din bils airconditionanlæg, når der ikke er brug for det. Vær desuden opmærksom på, at det er mere energieffektivt at holde varmen ved at tænde for sædevarmen og ratvarmen end ved at tænde for varmeanlægget.

 

Sørg for, at dit dæktryk er korrekt. Et lavt dæktryk vil reducere rækkevidden. Vinterdæk på tør vej medfører et højere energiforbrug, end hvis du kører på sommerdæk. Dit energiforbrug vil være højere, hvis du har unødig last med i bilen. Så husk at tage ting, du ikke har brug for, ud af bilen.

 

Og sidst men ikke mindst: husk at køre pænt. Når du kører med en jævn og moderat hastighed, hvor det er muligt, og undgår unødige accelerationer og opbremsninger, vil du kunne køre længere på en opladning. Når du skal sætte hastigheden op, bør du gøre det roligt for at opnå et lavere energiforbrug.

Vores elbiler er bygget i den samme høje kvalitet og med de samme standarder for holdbarhed og driftssikkerhed som enhver anden Toyota, og bilernes batterier er bygget til at have en lang levetid. De er alle omfattet af vores udvidede batterigaranti, der garanterer dig en batterikapacitet på mindst 70 % i bilens første 10 år eller 1.000.000 km*, så du har total tryghed.

 

*Garanti i Europa. Se den lokale garanti for nærmere detaljer.

* En elektrificeret bil er en bil, der helt eller delvist drives af en eller flere elektriske motorer. Nogle elektrificerede biler, herunder hybrider og plug-in hybrider, har også en benzinmotor. Andre, som Toyota bZ4X, er helt elektriske.

§ Disse intervaltal er estimater baseret på officielle homologeringstal i et kontrolleret miljø (WLTP). Disse tal er udelukkende beregnet til sammenligning. Sammenlign dem kun med andre biler, der er testet efter de samme tekniske procedurer. Den faktiske elektriske rækkevidde af dit køretøj vil variere fra disse beregnede værdier, da mange faktorer har indflydelse på en bils elektriske rækkevidde.

Sådanne faktorer omfatter: valgt kvalitet/model, ekstraudstyr og monteret tilbehør, kørestil, hastighed, vej- og vejrforhold, trafik, køretøjets tilstand, dæktype (sommer/vinter) og dæktryk, køretøjets belastning, antal passagerer, udvendig temperatur, batteritemperatur osv. For mere info om WLTP besøg https://dxp-global-en-prod.toyota.eu/content/toyota/global/en/electrification/worldwide-harmonised-light-vehicle-test-procedure eller kontakt din lokale Toyota-forhandler.

Med forbehold for lokale forhold. For at sikre effektiv opladning og bevare batteriets sundhed i hele køretøjets levetid kan DC Fast Charging-effekten på bZ4X reduceres midlertidigt (ca. 24 timer) efter to sessioner om dagen (svarende til fire gange 10% til 80% opladningstilstand).

** Kombinerede WLTP-tal. Disse intervaltal er estimater baseret på officielle homologeringstal i et kontrolleret miljø (WLTP). Disse tal er udelukkende beregnet til sammenligning. Sammenlign dem kun med andre biler, der er testet efter de samme tekniske procedurer. Den faktiske elektriske rækkevidde af dit køretøj vil variere fra disse beregnede værdier, da mange faktorer har indflydelse på en bils elektriske rækkevidde.

Sådanne faktorer omfatter: valgt kvalitet/model, ekstraudstyr og monteret tilbehør, kørestil, hastighed, vej- og vejrforhold, trafik, køretøjets tilstand, dæktype (sommer/vinter) og dæktryk, køretøjets belastning, antal passagerer, udvendig temperatur, batteritemperatur osv. For mere info om WLTP, besøg vores hjemmeside eller kontakt din lokale Toyota-forhandler.

§§ Ved at kombinere kraften fra en højeffektiv benzinmotor og en eller flere elmotorer kan Toyota selvopladende hybrider oplade sig selv, mens du kører, sænker farten eller bremser. Du kan køre nogle afstande i EV-tilstand og behøver aldrig at tilslutte eller bekymre dig om batteriets rækkevidde, da benzinmotoren tager over, når batteriet er tomt.

◊◊ Emissioner kan være forbundet med andre aspekter af bilens livscyklus (herunder dens fremstilling), fra produktionen af brintbrændstof og fra daglig brug, såsom fra dæk og bremser.

*** Underlagt årlige helbredstjek på et autoriseret Toyota-servicecenter.

§§§ På WLTP-cyklussen for Toyota bZ4X. Disse intervaltal er estimater baseret på officielle homologeringstal i et kontrolleret miljø (WLTP). Disse tal er udelukkende beregnet til sammenligning. Sammenlign dem kun med andre biler, der er testet efter de samme tekniske procedurer. Den faktiske elektriske rækkevidde af dit køretøj vil variere fra disse beregnede værdier, da mange faktorer har indflydelse på en bils elektriske rækkevidde.

Sådanne faktorer omfatter: valgt kvalitet/model, ekstraudstyr og monteret tilbehør, kørestil, hastighed, vej- og vejrforhold, trafik, køretøjets tilstand, dæktype (sommer/vinter) og dæktryk, køretøjets belastning, antal passagerer, udvendig temperatur, batteritemperatur osv. For mere info om WLTP, besøg vores hjemmeside eller kontakt din lokale Toyota-forhandler.

◊◊◊ Emissioner kan være forbundet med andre aspekter af bilens livscyklus (herunder dens fremstilling), fra produktionen af elektricitet og fra den daglige brug, f.eks. fra dæk og bremser.

**** Garanti i Europa. Tjek den lokale garanti for flere detaljer.

§§§§ WLTP-cyklus. Rækkevidden afhænger af udvalgte kvaliteter, drivlinjer og lokale kørselsforhold.